Over mij

Eerder heb ik gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker, (universitair) docent, projectleider en (beleids)adviseur. Door mijn proefschrift heb ik me gespecialiseerd op het gebied van etnisch-culturele diversiteit. Deze verschillende functies en perspectieven spelen een grote rol in de uitvoering van mijn werk. Ik weet waarover een bestuurder het heeft als het gaat om beleidsaspecten, maar ook waar een docent mee te maken heeft in het klaslokaal. Voor mijn volledige curriculum vitae, zie mijn LinkedIn-profiel.

Promotie en publicaties
In 2009 ben ik gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift getiteld Teaching in diversity. Mijn specialisatie betreft het thema etnisch-culturele diversiteit en onderwijs. Ik heb diverse publicaties op mijn naam staan en werk nog regelmatig samen met collega-wetenschappers aan wetenschappelijke artikelen.

De stap naar freelancer
Na de publicatie van mijn proefschrift in 2009 werd ik regelmatig gevraagd om workshops en presentaties te verzorgen over het onderwerp waarop ik promoveerde. In de loop van 2011 kwam bij dat ik ging nadenken over een buitenlands avontuur, dat moeilijk met mijn toenmalige vaste baan te combineren viel. Dat avontuur kreeg vorm en begin 2012 ben ik officieel gestart als freelancer. Inmiddels werk ik een groot deel van mijn tijd vanuit Portugal. Bij de Universiteit van Aveiro ben ik als onderzoeker betrokken geweest bij het project Together Old and Young.

Als freelancer word ik door mijn opdrachtgevers ingezet om vanuit mijn expertise een vertaling te maken van abstracte, algemene kwesties naar de concrete, dagelijkse gang van zaken in het onderwijs. Door mijn brede achtergrond zie ik zowel de knelpunten die daarbij kunnen optreden als de kansen die benut kunnen worden.

Ik werk graag met uw onderwijsinstelling aan de uitdagingen waar u voor staat. Hoe groot of klein deze uitdagingen ook zijn. Om erachter te komen of uw vragen en mijn expertise bij elkaar passen, kom ik graag en geheel vrijblijvend bij u op gesprek. Hier vindt u mijn contactgegevens.

Geef een reactie

Onderwijskundige/pedagoog