Diversiteit op de werkvloer

Veel organisaties zijn en worden steeds diverser: meer vrouwen op hoge posities, meer werknemers met een niet-Nederlandse achtergrond, meer seksuele diversiteit en collega’s met een fysieke of geestelijke beperking.

Een veilige en prettige werksfeer
Maar hoe zorg je er als organisatie nu voor, dat er een veilige sfeer op de werkvloer is, zodat al deze mensen optimaal met elkaar kunnen samen werken? En hoe kunnen bedrijven voorkomen dat werknemers uit een minderheidsgroep ontslag nemen, omdat ze zich niet op hun gemak voelen op hun werk? Belangrijk, want je wilt als organisatie het beste uit je mensen halen en tegelijkertijd een zo prettig mogelijke werksfeer hebben.

Training Omgaan met diversiteit op de werkvloer
Ik geef trainingen op maat aan leidinggevenden en managers, zodat zij kennis en praktische instrumenten tot hun beschikking hebben om een veilig en inclusief werkklimaat te scheppen binnen hun afdeling en organisatie. In mijn trainingen krijgen leidinggevenden en managers theoretische kennis én praktische adviezen. Met behulp van een professionele trainingsacteur worden dagelijkse situaties geoefend. Op deze manier wordt de theorie direct toegepast in een oefensituatie. Deze training geef ik bijvoorbeeld bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waarbij de invulling van de training mede is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

Onderwijskundige/pedagoog