Denkvoer

Vanaf 2002 ben ik werkzaam in de universitaire wereld. Begonnen aan de Universiteit van Amsterdam en via de Vrije Universiteit in Amsterdam naar de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik heb aan diverse publicaties gewerkt, waaronder mijn eigen proefschrift Teaching in diversity (augustus 2009) en ik schrijf regelmatig artikelen samen met collega-wetenschappers of treed op als gast-reviewer.

Essays, documentaires en blikverruimers
Het onderwijs is dagelijks in het nieuws: over de kwaliteit van het onderwijs, discriminatie aan de onderwijspoort, de beloning van bestuurders, (zelf)plagiaat en andere geluiden.  Op deze website vindt u een aantal van opinies in de vorm van essays en ook is er een aantal documentaires over onderwijs opgenomen. Plus: in boeken en televisieprogramma’s komt onderwijs en diversiteit uiteraard ook aan bod, zie blikverruimers. Tenslotte, uit diverse kranten en websites zet ik artikelen op mijn website.

Deze opinies, boeken, uitzendingen en artikelen vertolken overigens niet mijn mening en eigen opvattingen over het onderwijs. Wel vind ik ze interessant en leerzaam vanwege de kwesties waar ze op wijzen en de discussie die ze (kunnen) oproepen. Daarbij is het simpelweg de realiteit en diversiteit waar het onderwijs (dagelijks) mee te maken heeft.

Geef een reactie

Onderwijskundige/pedagoog