Agenda

De studiedag van Medilex Onderwijs op dinsdag 19 december staat in het teken van Taboes in de klas. Bespreken van maatschappelijk gevoelige onderwerpen in de klas.  In de middag geef ik de subsessie Een krachtig klassengesprek over taboes.

Op vrijdag 10 november 2017 organiseert ICLON (Universiteit van Leiden) de Geschiedenisdag in het Museum Volkenkunde in Leiden. Het thema van deze dag is Jonge Spoorzoekers: Leerlingen maken (migratie)geschiedenis. In de middag geef ik een workshop genaamd: Spanning en sensatie! Gevoelige onderwerpen in de geschiedenisles.

Tot half juni 2017 gaf ik de tweedaagse training Je hebt makkelijk praten in opdracht van Stichting School & Veiligheid. Deze training is speciaal ontwikkeld voor docenten en is er op gericht om maatschappelijk gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken in de klas. De training vond plaats op verschillende locaties in Nederland. Geïnteresseerd? U vindt meer informatie op de website van Stichting School & Veiligheid.

 

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt tijdens de studiedag ‘Imagine. Over Clash en Community in de klas’ van VDLG op 10 maart 2016. Deze studiedag was georganiseerd voor docenten levensbeschouwing en godsdienst.